Passa al contingut principal

PASQUA

D'aquí poc, una setmana exactament, començaran les vacances de Pasqua...

Aquí vos deixam unes recomanacions d'uns quants contes de Pasqua i altres històries. En paper i online!

pasqua llebre.jpg
"Una llebre de Pasqua", amb il·lustracions d’Ivan Vazquez i Florenci Salesas. La història d’una llebre de Pasqua ens parla amb imatges senzilles de la força dels paranys i de la diligència de la llebreta per trobar el camí del mig. En aquells contes on s’esdevé que el germà més petit assoleix el seu propòsit, veiem la diligència, que es necessària per a obtenir les fites personals. També ofereix als nens un veritable aliment per a la seva imaginació i recursos per comprendre el món.

 
pasqua cossetania.jpg
"Fem una mona de Pasqua",  un conte de Roger Roig i Hugo Prades. És el primer llibre de la col·lecció del Patufet. En aquest conte el Patufet ens mostra algunes de les tradicions més vives de la Setmana Santa, una vegada passats els temps de Carnaval i de Quaresma. Així, ens parla de la benedicció de les palmes, les passions i les processons. A més, ajuda el seu grupet d’amics a fer una autèntica mona de Pasqua, seguint la tradicional recepta.


pascua cuentos
"Un regalo de Pascua".

"Los conejitos de Pascua". Es un àudio conte. El podeu veure i escoltar al següent enllaç: enlace.

"Tut, el niño que perdió la p de Pascua. El podeu veure aquí.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

GLORIA FUERTES: LA POETA DELS NINS I NINES

Abans que acabi l'any 2017, des de la biblioteca, ens agradaria commemorar el centenari del naixement de l'escriptora madrilenya Gloria Fuertes, un dels referents de la literatura infantil espanyola del segle XX. Així que estigueu alerta perquè aviat farem alguna activitat relacionada amb aquesta gran autora.

MÉS POENIGMES

POENIGMA 2 És el rei del corral, el  _ _ _ _, cresta vermella, cua de plomall. És el rei de les gallines, l’escoltaràs cantar si bé matines, aquell  _ _ _ _  quan fa un badall!

Per l'abril, llibres i roses mil!

A la biblioteca continuam aprenent coses de Sant Jordi, com per exemple, dites i frases populars sobre roses, llibres i la figura d'aquest Sant. També hem vist diversos vídeos per conèixer encara millor la llegenda de Sant Jordi, el drac i la princesa. Aquí vos deixam unes fotos de la decoració que hem fet: